Om mig

Jag som driver Hela Livets Hundskola heter Jenny Möller. Jag har hela livet haft ett stort hundintresse. 2014 var året då vår första egna hund flyttade in, den franska bulldogen Rut. Mitt hundintresse blev då ännu större och jag gick kurser i mängder, valpkurs, vardagslydnad, grundkurser, specialsök, viltspår, rallylydnad osv. Det visade sig att vår Rut var en osäker tjej som tyckte mycket var jobbigt i livet, nya människor, andra hundar, bilar som körde utanför trädgården osv. Vi började jobba med hennes självförtroende och försökte lära oss massor om blygerhundar, för det var precis vad hon var. En tjej som pratade med stora bokstäver för hon tyckte livet var läskigt. Tyvärr finns hon inte hos oss längre pga många fysiska bekymmer. Det går inte en dag utan att vi saknar henne.
Idag lever den franska bulldoggen Barbro med oss. Hon har personlighet utan dess like. Hennes största intressen i livet är att äta och sova men det har även visat sig att hon är en riktig rolig träningskompis.

2019 var året jag bestämde mej för att ta det hela ett steg till. Jag började läsa till Hundinstruktör och Hundbeteendetutredare via Attityd Hundkunskap. Jag tog min examen under hösten och startade då mitt företag Hela Livets Hundskola. I dagsläget gör jag mest beteendekonsultationer och brinner särskilt för omplaceringshundar och de lite blygare hundarna. Min grundpelare i hundträning är belöningsbaserad träning och att skapa förutsättningar att hundarna ska lyckas med det vi vill att de ska göra.

Sommaren 2022 skulle jag hjälpa till att omplacera den snart 4-åriga blandrasen Enzo. Det hela slutade med att han fick sitt nya hem hos oss. Enzo är av raserna border collie och australian shepard. Han behövde ett nytt hem utifrån ändrad arbetssituation samt brist på att ge honom den tid han behöver. Enzo har separationsångest som vi arbetar med.

Hemma hos oss på gården bor flera andra djur som kaniner, katter och höns.

Utbildningar:
– Hundinstruktör via Attityd Hundkunskap som drivs av Jenny Marek och Jessica Mann (2019)

– Hundbeteendeutredare via Attityd Hundkunskap (2019)

– Diplomerad balansbollsinstruktör via Svenska fysioterapiskolan (2021)

– Certifierad balansbollsinstruktör via Svenska fysioterapiskolan (2021)

– Diplomerad berikningsintruktör via Attityd Hundkunskap (2022)